Çelik Kapı Ölçüsü Nasıl Alınır

Animasyonlu anlatım videosunu izleyin.

Çelik kapı seçiminde ve ölçü alımında dikkat edilmesi gereken konular

Bir çelik kapının kullanımının sorunsuz ve olması için ayrıca görünüm olarak da hatasız olması için kapının montajının yapılacağı yerden ölçünün doğru alınması gerekmektedir. Bu yazımızda çelik kapı ölçüsü alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

Çelik Kapı Ölçü Nereden ve Nasıl Alınır

Ölçüyü nereden ve nasıl aldığınız en önemli konudur. Öncelikle kapının takılacağı yerden ölçü alırken yerinde takılı bir kapının olup olmadığı belirtilmelidir. Eğer takılacak yerde mevcut bir kapı takılı değilse ölçünün nasıl alındığı belirtilmelidir. Ölçü genel olarak 2 şekilde alınabilir:

1. Çelik Kapı Duvar Ölçüleri (Duvardan Duvara Çelik Kapı Ölçüsü)

Kapının takılacağı duvar boşluğunun en ve boy olarak net, duvardan duvara boşluğu alınabilir. Ölçü bu şekilde alındıysa kapının pervazlarını içeriden ve dışarından kısıtlayan herhangi bir engel (kolon, duvar bitimi, boru, mobilya vs. gibi) olup olmadığı belirtilmelidir. Eğer böyle bir engel varsa ve belirtilmezse montaj sırasında sorun olacaktır.

Duvar Boşluğundan ölçü alınırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu alınan ölçüye montaj boşluğu denilen kapının duvara rahat girmesi için verilen payın hesaba katılıp katılmadığıdır. Eğer herhangi bir montaj payı verilmeden net ölçü verildiyse bu detay da belirtilmelidir.

2. Çelik Kapı Pervaz Ölçüleri (Pervazdan Pervaza Çelik Kapı Ölçüsü)

Diğer bir ölçü alma şekli pervazdan pervaza ölçü almaktır. Bu ölçü alınırken kapının pervazları da hesaba katılır. Yani kapının kenarlarının duvarın üstüne gelen kısmı dahil edilerek ölçü alınır. Bu ölçü sisteminde de yine pervazlara engel olacak herhangi bir durum olup olmadığı belirtilmelidir.

Buradaki bir diğer konu ise duvar boşluğunun ölçüsüdür. Eğer ölçü pervazdan pervaza alındıysa yine duvar boşluğunun da detay olarak verilmesi iyi olacaktır. Çünkü duvar boşluğunun standarttan küçük olması durumunda yine montaj sırasında sorun olacaktır.

3. Duvar Kalınlığı Detayına Dikkat Edin

Ölçü almadaki bir diğer detay duvar kalınlığıdır. Duvar kalınlığı için birkaç farklı noktadan ölçü alınması yaralı olacaktır. Çünkü bazı durumlarda duvarın aşağısı ile yukarısı farklı kalınlıklarda olabiliyor. Her ne kadar kasa yapısı genel olarak ayarlı kasa denilen tip olarak tercih edilse de duvar kalınlığındaki bu fark hataya sebep olabiliyor.

Çelik kapı ölçüleriÇElik Kapı Ölçüsü Nasıl Alınır

Çelik Kapı Siparişi

 

×
Turkish English العربية
×
X Türkçe English 1 English 2 العربية