Yangın Kapısı

Yangın Kapısı Fiyatları

Yangın kapısı fiyatı 4000 TL ile 8000 TL arasındadır. Sertifikasız yangın kapısı fiyatları ise 3000 TL ile 6000 TL arasındadır. Fiyatın neden değişiklik gösterdiğini daha iyi anlamak için metnin devamını okuyunuz.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Fiyatı etkileyen temel etken kapının ateşe dayanıklılık seviyesidir. Bu ateşe dayanıklılık seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE gibi sertifikasyon ve belgelendirme kuruluşları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir. Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar iyi ise buna bağlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde fiyat artışını getirmektedir.

Bu kapılar temel olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan olmak üzere iki gruba ayrılır.

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak acil çıkış kapısı yerine bina kat aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe göre içyapısı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı daha buna bağlı olarak daha ucuz olmaktadır. Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha ince malzeme kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir standart olmadığı için sac kalınlığı 1.0 mm veya daha ince kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapısını diğer ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara bulmak mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın kapısı acil çıkış için kullanılacaksa o zaman gerekli koşulları / standartları sağlayan yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.1 mm veya daha kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına göre çok daha iyi ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz gibi fiyatı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının fiyatı da 4000 TL den başlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belirli sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve rapor ile belirlenir.

Elbette belirtilen bu fiyatlar ortalama fiyatlar olup standart ölçü ve özelliklerde bir kapı geçerlidir. Yani bu kapıların fiyatı üretici, satıcı, ürünün özellikleri, kapının ölçüsü, kullanılan aksesuarlar, alınacak ürün adedi ve günün ekonomik koşulları gibi pek çok etkene bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Burada belirtmiş olduğumuz fiyat çoğu zaman perakende değil toplu alımlar için geçerlidir. Zaten bir ürünün satış fiyatını belirleyen en önemli başlıklardan birisi de ürünün tek seferdeki satış miktarıdır. Yani bir üründen bir adet almak ile yüz adet almak arasında doğal olarak bir fiyat farkı oluşmaktadır. Pek çok üretici fabrika satış olarak perakende satışı değil toptan satışı tercih etmektedir. Çünkü bu durumda seri üretim mümkün olmakta ve üretimden daha fazla verim alınabilmektedir. Firmalar perakende satışları anlaşma sağladıkları bayiler gibi satış noktaları aracılığı ile gerçekleştirerek son kullanıcıya ulaşmayı hedefler. Elbette bayi gibi satış noktalarının kendi harcama ve maliyetleri de ürüne eklendiği zaman fabrika satış ile bayi satış arasında fiyat farkı oluşmaktadır.

Eğer bir yangın kapısı için fiyat araştırması yapılıyor ise bu durumda en iyi seçenek ihtiyaç olan kapının tüm özelliklerini bir üretici veya satıcı ile paylaşmak ve buna göre en doğru fiyatı almak olacaktır.

daha fazla

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir güvenlik önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur. Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çalışmasına olanak sağlar. Yangın kapıları genellikle otomatik olarak kapanan ve panik barı gibi acil durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri acil durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir. Yangın çıkış kapısı üretiminde yanmaz çelik malzeme kullanılır. Üretiminde kullanılan malzemeler ısıya dayanıklıdır.

Çift kanatlı yangın kapıları genellikle okullar, oteller, hastaneler ve büyük ofis blokları gibi büyük binaların koridorlarına kurulur.

Tek kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması muhtemel yangın ve benzeri acil durumlarda önlem almak en önemli tedbirlerin başında gelir. Bu tedbirlerin sağlanması için yangın çıkış kapıları önemli bir rol oynar. Muhtemel yangın felaketi esnasında insanlar panik halinde bina çıkışlarına yönelir.

Bina çıkışlarında kullanılan kapılar işlevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği için ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar içeride mahsur kalabilir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlar ve sağlıklı bir şekilde olay yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa bile dumanı kesme ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sayesinde güvenli ortam oluşturur.

İmalatta genellikle kırmızı, mavi, yeşil renkler gibi dikkat çekici renkler kullanılır. Fakat projelere göre farklı renkler de kullanılmaktadır. Ayrıca kullanılacak projeye göre farklı yangın kapısı ölçüleri olarak üretilen yangın çıkış kapısı, tek kanatlı, çift kanatlı, camlı olarak üretilmektedir.

Yangın kapıları kullanım alanına göre, rengine göre ya da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok sık kullanılan model sınıflandırması aşağıdaki gibidir

  1. standart yangın kapıları
  2. 30 dakika dayanıklı yangın kapıları (FD30)
  3. 60 dakika dayanıklı yangın kapıları (FD60)
  4. 90 dakika dayanıklı yangın kapıları (FD90)
  5. 120 dakika dayanıklı yangın kapıları   (FD120)
  6. 180 dakika dayanıklı yangın kapıları (FD180)

Dekoratif yangın kapıları, estetik kaygısı yüksek olan yerler için tercih edilir. Bulunduğu ortama mimari şıklık katmaktadır. Dekoratif yangın kapısı fiyatları için lütfen whatsapp üzerinden iletşime geçiniz.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Standart yangın çıkış kapısı genişliği  80 cm den az olamaz, 120 cm den çok olamaz.

120 dakika dayanikli yangin kapılarını panik barlı ya da panik barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Yangın Çıkış Kapısı Özellikleri hakkında teknik bilgiler için lütfen yangın kapısı özellikleri sayfamızı ziyaret edin.

 

Toplum arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı  "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i okumak için tıklayın.

Kapının teknik detayları hakkında animasyonumuzu izleyin.

 

yangın kapısı

Camlı Yangın Kapısı

Ürün listemizde yer alan camlı modellerimize gözatın ve beğendiğiniz model fiyatı için bizimle iletişime geçin. Dikkat çekici renklerde üretilen bu kapılar tehlike ve yangın anında insanları yangın merdivenlerine güvenli bir şekilde ulaştırır. Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kesme özelliği sayesinde alevlerin kontrol altına alınmasında destek olur ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve işaretler kullanılır.

Yangın merdiveni kapısı istenilen her renkte ve ebatta üretilir. Aynı zamanda iç ve dış kısma açılım, sağ veya sola açılım gibi birden fazla seçenek sunar. Üretiminde kullanılan hidrolik malzemeler yangına mukavemetinin yüksek olmasını sağlar.

Yangın merdiven kapısının en belirgin özelliklerinden bir diğeri de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kat merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendiliğinden otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir. Böylece kaçış anında dumanların güvenli alana dolmamasını ve gerektiğinde dışarıdan içeriye girmeyi sağlar.

Yangın merdiveni kapısı kullanımında dikkat edilmesi gereken unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem işlevinin yitirilmemesi için hem de merdivenin sadece amacı için kullanılabilmesi için bu unsura dikkat edilmelidir.

Ucuz Yangın Kapısı (Sertifikasız Yangın Kapısı)

Sertifikasız yangın kapıları da uygun maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ucuz yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları için kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar ekonomik bir alternatif sunar. Ayrıca, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, uygun şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Hayati önem taşıyan bu konuda kapı arayan alıcılar ucuz kapı sattığını iddia eden kişilerle karşılaşabilmektedir. Ucuz yangın çıkış kapısı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede yetersiz olacağı gibi ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da engel olamayacaktır. 

Yangın kapısının (acil çıkış kapısının) temel amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide yapılmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki duman, yangın, gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu olumsuz koşulların diğer katlara geçişini engellemek veya mümkün olduğu kadar geciktirmektir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre belirli yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış kapılarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir. Fakat bazı yapılar için veya bazı yapıların belirli bölümleri için kapının (acil çıkış kapısının) bu şartları sağlamasına gerek yoktur.

Bu yazımızda yukarıda belirtmiş olduğumuz TSE standartlarına göre kullanılması zorunlu olmayan yangın çıkış kapılarından (acil çıkış kapılarından) bahsedeceğiz. Genel olarak bir apartmanda iki ayrı merdiven bölümü bulunur. Bunlardan bir tanesi Acil Çıkış için ayrılmıştır ve burada kullanılacak olan kapıların TSE standartlarına göre yapılması zorunludur. Diğer merdiven ise genel kullanım için yapılmaktadır.

Bu genel kullanım için ayrılmış olan merdiven bölümleri için de kullanılmaktadır. Fakat bunlar için genellikle TSE belgesi zorunluluğu aranmaktadır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Ucuz yangın kapısı güvenilir bir firmadan alındığı sürece kötü, kullanışsız veya kalitesiz anlamına gelmemelidir. Temel amaç düşük maliyet ile kaliteli kapı yapmaktır.

Ucuz yangın kapısının temel özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kullanılan DKP sacın kalınlığı TSE standartlarına göre daha ince tercih edilebilir. (1.0 mm gibi)
  • Kapı içerisinde yalıtım için tercih edilen dolgu malzemesi farklı olabilir. (Taş yünü, İzocam vs.)
  • Kullanılan aksesuarlar (panik bar veya açma kolu gibi) daha ekonomik modellerden tercih edilebilir.
  • Ekonomik kapılarda yaylı menteşe kullanımı zorunluluğu yoktur. Standart menteşe kullanılarak maliyet düşürülebilir.
  • Kullanılan kapı fitili için duman sızdırmazlık şartı yoksa daha ekonomik kapı fitili kullanılarak daha ucuz üretim sağlanabilir.
  • Kapının kanat kalınlığı daha ince yapılarak maliyet düşürülebilir ve ekonomik çıkış kapısı olarak üretilebilir.

Ucuz çıkış kapısında en önemli noktalardan birisi doğru üreticiyi seçmektir. Merdiven altı üretim olarak tabir edilen üretimler ile yapılan kapılarda daha pek çok farklı yöntem ile kapının maliyeti düşürülmekte olup kapının temel özelliklerini kaybetmesine neden olunabilir. Bu konuda dikkatli olmak gerekmektedir. Evet yukarıda belirttiğimiz özellikler dahilinde mümkün, fakat bunun dışına çıkılmaya başlandığı zaman bu tehlikeli sonuçlara sebep olabilir.

Sonuç olarak biz ekonomik kapıyı yine belli standartları koruyarak satıcıya ulaştırmayı hedeflemekteyiz. Çünkü aynı zamanda müşterilerimizin hayatlarını önemsiyoruz.

Acil kaçış rengi yeşildir. 

Aksesuarlar

Yangın yönetmeliğine uygun bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Panik Bar

Panik bar, acil bir durumda bina sakinlerinin hızlı ve kolay çıkışını sağlamak için tasarlanan aksesuara panik bar denir. Hem tek kanatlı hem de çift kanatlı kapılara takılan çok çeşitli panik barlar vardır.

  • Panik bar, kapıya sabitlenen yatay bir donanımdır. Yaylı mekanizması Bina sakinlerinin acil çıkışlarına yardımcı olur.
  • Panik bar mekanizması, yatay çubuğa sadece baskı uygulandığında kilidin ve kapının açılacağı şekilde özel olarak monte edilmiş bir kapı kilidi içerir.

Panik bar, panik anında en az zaman kaybıyla kapının açılması için kullanılan koldur.

Yaylı Menteşe

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Duman Sızdırmaz Fitil

Duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Kapısı İmalatçıları

Brango Çelik Kapı gibi yangın kapısı imalatçıları, yangının, dumanın ve ısının yayılmasını durduran ve yangını belirli bir alan içinde tutan, böylece canları ve malları koruyan kapılar sunar. Yüksek katlı ticari ve endüstriyel binalar, yangın, duman ve ısının erişimini önleyecek bölmeler oluşturan yangın güvenlik standartlarına ihtiyaç duyar.

Yangın kapısı satan firmalar ile üretim yapan firmalar genellikle birbirinden farklıdır. İmalatçı firmalar kapıları adetli üretmektedir. 1 tane ya da 2 tane üretime ağırlıklı olarak üreticiler yanaşmamaktadır.

Yangın Kapısı İmalatçıları

Yangın kapıları, katlı alanlarda çıkması muhtemel yangın olaylarında insanların güvenle olay yerini terk etmelerinde büyük öneme sahiptir. Isıya dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat diğer kapı imalatları gibi değildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki madde ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın kapısı imalatı için kullanılan her özel malzeme ve teknik, kapının işlevinin yerine getirmesini sağlamaktadır. Sıcaklık genleşmesi sonucunda dumanın güvenilir bölgeye sızmaması için sızdırmayan conta, pratik açılması için tek veya çift kanat alternatifi sunulur. Ayrıca cam pencereli kapılarda kullanılan camlar, ateşe karşı dirençli olarak özel üretilir.

Yangın Kapısı İmalatı

İmalattan sonra üretilen kapı belirli testlerden geçer. İmalatında kullanılan her bir araç test edilir. Test esnasında hata veren araçlar değiştirilerek sorunsuz çalışması için yeniden test edilir. Testi tamamlayan kapılar satışa sunulur.

Çift kanatlı acil çıkış kapıları, dışa doğru açılan panik bar kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara sahip modeldir.

Yangın kapısı özellikleri ve kapı teknik resmi için blog bölümümüzden faydalanabilirsiniz.

Önde gelen üretici olarak, ticari mülk sahiplerine olduğu kadar endüstriyel ve perakende mülk sahiplerine de çok sayıda koruma ve güvenlik sunuyoruz. Yangın kapı firmaları arasında önemli bir yere sahi olan Brango ile hemen tanışın.

Yangın Kapısı Ölçüleri

Yangın kapısı ölçüleri genişlik 90cm ve yükseklik 200cm dir. Bu ölçü standart ölçü olarak bilinir.

Yangın çıkış kapısı genişliği 90 cm dir.

Yangın kapısı ölçüleri çelik kapısı ölçüsü gibi birebir aynı olur tek farkı yangın kapısında kullanılan pervaz türüdür. Brango olarak pervaz olarak turbo pervaz tercih ederiz. Turbo Pervaz diğer pervaz türlerine göre daha dayanıklı ve estetik açısından daha iyidir. 

Yangın kapılarının TSE standartlarına uygun olması gerekirken  acil çıkış kapılarının ise tse standartlarına uyma zorunluluğu yoktur. Acil çıkış kapısı ölçüleri ile yangın çıkış kapisi ölçüleri birebir aynı şekilde alınmaktadır. Yangın kapısı ile acil çıkış kapısı arasında ki tek fark yangın kapılarında TSE belgesi zorunluluğudur.

Yangın kapısı standart ölçüleri duvardan duvara 90 x 200, pervazları 10 santim olmak üzere dıştan dışa 110x210 standarttır.

Yangın kapısı ölçüleri binanın mimari tasarımına göre duvarda bırakılan boşluk miktarı baz alındığında değişiklik göstermektedir. Standart yangın kapısı ölçüleri dışında  taleplerine karşı istenilen ölçüde yangın kapısı ve acil çıkış kapısı üretilmektedir.

Yangın kapısı minimum ölçüleri eni 30 santim boyu 1,5 metre olmak üzere imal edilebilir.

Acil çıkış kapılarının açılış yönü kaçış yönüyle aynıdır. Panik bar'a basma ile birlikte doğrudan kaçış yönüne doğru hareket edilir. 

Tek kanat kapı ve çift kanat kapı ile ilgili kesin ölçüler için lütfen iletişime geçiniz. Ayrıca özel ölçü ve ölçüye göre sertifikali yangin kapısı ya da panik barlı yangın kapısı taleplerinizi lütfen bildiriniz. Özel ölçülü yangın kapısı imalatı esnasında kullanılan malzeme birim miktarı artacağı için yangın kapısı fiyatları konusunda özel ölçülerin bildirilmesi önemlidir.

Yangın kapisinda panik bar kolu panik anında kapının kolaylıkla açılması için kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. 

Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır. Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı genellikle 60 dakika, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve bakımları düzenli olarak yapılmalıdır. Kapının düzgün çalışmasını sağlamak için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi bileşenlerin durumu kontrol edilmeli ve gerekirse bakım yapılmalıdır.

Yangına dayanıklı kapılarla ilgili öğrenmek istedikleriniz burada

Gerek bayilerimiz gerekse doğrudan toptan satış olarak aşağıda yer alan illere hizmet vermekteyiz.

  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kahramanmaraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Şanlıurfa
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Etiketler: panik barlı yangın kapısı fiyatları, camlı yangın kapısı fiyatları, camlı yangın kapısı

×
Turkish English العربية
×
X Türkçe English 1 English 2 العربية